Selecteer een pagina

Privacyverklaring Tapperij de verwachting

U deelt soms uw persoonsgegevens met ons. Bijvoorbeeld uw adres, zodat we een pakket kunnen bezorgen. We vinden het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. We houden ons aan de wetten en regels die gaan over het gebruiken en bewaren van persoonsgegevens. Wij leggen u graag uit wat we met uw persoonsgegevens doen.

Deze privacyverklaring geldt voor alle bedrijven en diensten van Tapperij de Verwachting.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over u. Of die we met u in verband kunnen brengen. Bijvoorbeeld uw naam en adres. U deelt persoonsgegevens met ons in deze situaties:

  • U bent klant bij ons.
  • U hebt contact met ons.
  • U maakt gebruik van een dienst van ons.

Bezoekt u onze website, of gebruikt u onze app? Dan deelt u soms ook persoonsgegevens met ons.

Waarom verwerken we uw persoonsgegevens?

We verwerken uw persoonsgegevens omdat we u persoonlijke service willen geven. We gebruiken daarvoor informatie die we over u bewaard hebben. Zo kunnen we u zo goed en zo snel mogelijk helpen als u vragen heeft over een dienst. Met verwerken bedoelen we opslaan, analyseren, veranderen, verwijderen, doorsturen, enzovoort.

Wat doen we met uw persoonsgegevens?

Hieronder leest u welke verschillende dingen we doen met uw persoonsgegevens.

1. We laten u weten of uw pakket onderweg is

2. We zorgen dat de website van Tapperij de Verwachting goed werkt

3. Soms geven we uw gegevens aan autoriteiten

4. We verbeteren onze dienstverlening

5. We geven u relevante informatie via onze website

6. We voorkomen misbruik

Van wie heeft Tapperij de Verwachting persoonsgegevens?

Wij hebben persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact met ons heeft of heeft gehad. Een voorbeeld van indirect contact: u bestelt een artikel bij een webwinkel, en PostNL bezorgt het pakketje bij u thuis. U heeft dan niet persoonlijk uw adres aan PostNL gegeven, maar zij krijgen het van de webwinkel.
We hebben ook persoonsgegevens van contactpersonen, vertegenwoordigers en leveranciers met wie we zakelijk contact hebben.

Welke persoonsgegevens verwerken we?

Hieronder ziet u welke persoonsgegevens we verwerken:

Pakketbezorging

Afhalen pakket

De website Tapperij de Verwachting

Uw reacties op Tapperij de Verwachting en over Tapperij de Verwachting op social media

Uw Tapperij de Verwachting-account

Klantenservice

Met wie delen we persoonsgegevens?

In principe delen we uw gegevens niet met personen of organisaties buiten Tapperij de Verwachting. Behalve als dit nodig is om de dienst te leveren die we u beloven. Bijvoorbeeld als u gebruik maakt van onze verzendservice. U geeft dan aan welke bedrijven via ons uw adres moeten ontvangen. En soms zijn we verplicht om persoonsgegevens door te geven. Bijvoorbeeld als we aangifte doen van fraude. De volgende organisaties hebben volgens de wet soms het recht om gegevens op te vragen bij ons:

  • De politie
  • Justitie
  • Toezichthouders: de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM)
  • De Belastingdienst

Hoelang bewaren we uw gegevens?

In principe bewaren wij uw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Hoelang we uw gegevens bewaren hangt af van deze zaken:

  • Met welk doel bewaren we uw gegevens?
  • Hoelang moeten we van de wet de gegevens bewaren?

Hoe beveiligen we uw persoonsgegevens?

Op de volgende manieren willen zo veilig mogelijk met uw persoonsgegevens omgaan:

  • Gaat er iets mis met onze beveiliging, waardoor mensen buiten Tapperij de Verwachting de persoonsgegevens kunnen zien? Of waardoor dit gevaar ontstaat? Dan registreren we dit, en handelen we het zorgvuldig af. We melden deze incidenten bij de toezichthouder, en als dat nodig is ook bij u.
  • Alleen medewerkers die uw persoonsgegevens nodig hebben, kunnen deze inzien. Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Als zij niet meer bij ons werken, geldt deze verklaring nog steeds.

Wat mag u doen met de persoonsgegevens die we van u hebben?

U mag de volgende dingen doen met de persoonsgegevens die we van u hebben:

  • Bekijken
  • Aanpassen
  • Beperken
  • Verwijderen

 

Over deze privacyverklaring

Deze privacyverklaring geldt voor alle bedrijven en diensten van Tapperij de Verwachting en is aangepast op 7 februari 2021. Deze privacyverklaring kan gewijzigd worden.

Heeft u vragen over privacy?

Heeft u na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen over hoe wij uw persoonsgegevens gebruiken? Neem dan contact op met 
We hopen natuurlijk dat wij uw privacyvragen goed beantwoorden. Bent u toch niet tevreden met onze reactie? Dan kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.