Tapperij de Verwachting logo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tokkenspel try-out

Opgeven als koppel of opgeven als kwartet! Je speelt de gehele avond met en tegen dezelfde personen!

Op dit moment zijn er 4 Tokkenspellen aanwezig indien er meer belangstelling voor is worden er meer borden aangeschaft.

3 maart 03 19:30 23:30

SPELREGELS

HET DOEL VAN HET SPEL
Het Tokkenspel speel je in teams van 2 personen. Het doel is om als team als eerste al je pionnen in het thuisvak (de rij met 4 gekleurde stippen) te krijgen.

VOORBEREIDING
Het Tokkenspel wordt in het midden van de tafel gelegd en de pionnen worden op hun plek gezet (de gekleurde vakjes aan de buitenzijde van het bord).
Met 4 personen speel je met 1 spel kaarten (52 stuks) en 2 jokers.
Met 6 personen speel je met 1 ½ spel kaarten (78 stuks) en 3 jokers. Neem hiervoor alle rode of zwarte kaarten en 1 joker uit het extra spel. Je bepaalt vooraf wie er begint met delen. De speler naast de deler (met de klok mee) begint.

VERLOOP VAN HET SPEL
Tokken speel je met 4 of 6 personen (in teams van 2 personen).
Er wordt in drie rondes gedeeld in de volgorde
– 1e ronde 5 kaarten
– 2e ronde 4 kaarten
– 3e ronde 4 kaarten.
Er blijven 2 (4-persoons) of 3 kaarten (6-persoons) over. Als er een joker gespeeld wordt krijgt die speler één van de extra kaarten. Als de joker niet gespeeld kan worden blijft de kaart dus echt over.
Nadat de kaarten bij het begin van een ronde zijn gedeeld, ruilen de spelers van een team één kaart met elkaar. Deze kaart kun je uit een van de kaarten kiezen die gedeeld zijn (zodat je je maat kunt helpen) en wordt gesloten (op zijn kop) gegeven.

PUNTEN OP HET BORD
Thuishonk
De beginpositie bij het Tokken is het thuishonk (gekleurde losse stip). Indien je pion op het thuishonk staat dan mogen andere spelers hier niet langs, mogen deze pion niet slaan of ruilen met een boer. Ook met een 5 mag deze pion niet gespeeld worden. De pion op zijn thuishonk (ook al is deze een keer verplaatst geweest) is altijd veilig en blokkeert iedereen. Je thuishonk is ook voor jezelf een blokkade, na een volledig rondje lopen mag je zelf je thuishonk NIET voorbij om nog een rondje te lopen.

Zwarte stip
Als je op de zwarte stip komt (ook met vier achteruit) dan ga je vooruit door naar de volgende zwarte stip op het bord. Hiermee mag je dus wel voorbij een geblokkeerd thuishonk.

Gratis Vrij toegang

www.tapperijdeverwachting.nl

Dorpsstraat 584
Assendelft, Nederland 1566EK Nederland
+31641820997
Bekijk de site van Locatie