Tapperij de Verwachting logo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paas Keezborden en Tokkenspel middag/avond

10 april 10 15:00 21:00

Tokkenspel, het bordspel met veel meer mogelijkheden zorgt keer op keer voor voldoende spanning. Wat te denken van de zwarte stip om ‘over te springen’, het gebruik van jokers of de vijf waarmee je de tegenstander voorbij het thuishonk kunt zetten. Een nieuw spel met een nieuw bord dat jong én oud nog jarenlang plezier geeft!

Keezenspel is, net als mens-erger-je-niet afgeleid van het Indiase bordspel Pachisi, maar wordt met speelkaarten in plaats van een dobbelsteen gespeeld. Keezen komt wereldwijd voor, er zijn Canadese, Amerikaanse en Duitse varianten bekend. In Duitsland heet het spel Dog. In het Engels is het beter bekend als Tock.

In Nederland wordt wel beweerd dat het spel zijn oorsprong heeft in Akersloot, maar ook in West-Friesland beweren mensen dat het hun uitvinding is. Feit is hoe dan ook dat het een zeer oud spel is, dat in Nederland herontdekt is.

Geef je op als team van 2 of 4 personen, ben je alleen en je hebt geen partner laat het ons weten, misschien is er nog een persoon alleen!

Gratis Gratis

0,00

www.tapperijdeverwachting.nl

Dorpsstraat 584
Assendelft, Nederland 1566EK Nederland
+31641820997
Bekijk de site van Locatie